Elokuu 2014

10.08.2014

Tule löytämään vihreän talouden mahdollisuudet: Varsinais-Suomen tulevaisuus – NYT! 18.9.2014

Ajankohta: to 18.9.2014, klo 9.00-16.00, Get-together -tilaisuus klo 16.00 alkaen.

Paikka: Auriga Business Center, Juhana Herttuan Puistokatu 21, 20100 Turku.

Kuinka luodaan Varsinais-Suomeen älykästä, kestävää ja osallistavaa kasvua? Varsinais-Suomen tulevaisuus – NYT! -tapahtuma rakentuu konkretian sekä käytännönläheisten ratkaisujen ympärille. Tilaisuus tarjoaa yrityksille ja muille toimijoille mahdollisuuksia löytää oma paikkansa talouskasvun luomisessa.

Varsinais-Suomessa on jo nyt paljon vihreän talouden osaamista ja hyvää tekemistä, jonka päälle rakentaa kasvua – uusia cleantech-innovaatioita, ympäristöliiketoiminnan verkostoja ja aktiivisia toimijoita. Alue kaipaa kuitenkin yhteisen tahtotilan tunnistamista sekä uusien kumppanuusverkostojen ja arvoketjujen löytämistä.

– “Tulevaisuudessa päästöjen vähentäminen niin alueellisesti kuin globaalistikin on äärimmäisen tärkeää. Ne yritykset ja alueet, jotka ovat onnistuneet luomaan toimivimmat ratkaisut tulevat menestymään”, sanoo tapahtumassa puhuva Lilli LinkolaSitrasta.

Tapahtuman puheenjohtajana toimii Jussi Mälkiä (Meriaura Group). Lisäksi puheenvuoroja pitävät mm. Pekka Sundman (Turun kaupunki), Juho Savo (Varsinais-Suomen Liitto) sekä Sitra ja Tekes. Yritysmaailman onnistumistarinoita kuullaan esimerkiksiMetGeniltä, jonka kemianteollisuuden innovaatiot mm. lisäävät energiatehokkuutta sekä DeltaLanghilta, joka on kehittänyt suljetun kierron pakokaasupesurin.

Katso tapahtuman tarkka ohjelma täältä.

Ilmoittautuminen 11.9.2014 mennessä: http://www.lyyti.in/varsinaissuomentulevaisuus2014

Mukaan mahtuu enintään 150 osallistujaa – muutama paikka vielä vapaana, joten ilmoittaudu mukaan heti! Tapahtumaan voi seurata myös verkon kautta. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta: www.valonia.fi/vsnyt

 

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Turun ammattikorkeakoulu, Valonia, Varsinais-Suomen Liitto ja Turun kaupunki.

Seuraa ja osallistu tapahtumaan myös sosiaalisessa mediassa:

https://twitter.com/vsNYT #vsNYT2014

http://bit.ly/vsnyt_fb

 

Lisätiedot:

Piia Nurmi, projektipäällikkö, Turun AMK, piia.nurmi@turkuamk.fi, p. 040 355 0931

Martin Brandt, projektisuunnittelija, Valonia, martin.brandt@valonia.fi, p. 050 336 3233

logot

Teksti: Sara Malve, 08/2014

 


 eGreenNet ympäristösuunnitelmavalmennus pk-yrityksille – muutamia paikkoja vielä vapaana

eGreenNet tarjoaa Varsinais-Suomen alueen pk-yrityksille valmennuksen, jossa työpajahengessä tehdään omalle yritykselle ympäristösuunnitelma. Ympäristösuunnitelman avulla yritys voi kehittää omaa ympäristöosaamista ja näin saada uusia yhteistyömahdollisuuksia, osallistua tarjouskilpailuihin ja kasvattaa myös omaa liiketoimintaa. 

 

Konkreettista tekemistä

Jokainen osallistuva yritys rakentaa valmennuksen aikana omalle yritykselleen ympäristösuunnitelman asiantuntijan avustuksella. Valmennusryhmä muodostuu eri alojen yrityksistä. Monialaisesta ryhmästä huolimatta jokaisen valmennukseen osallistuvan ympäristösuunnitelma on rakennettu vastaamaan oman yrityksen tarpeita.

Ympäristösuunnitelmassa yritys määrittelee keskeiset ympäristönäkökohdat, tarvittavat toimenpiteet, vastuuhenkilöt ja aikataulun. Lisäksi valmennuksessa keskustellaan mm. viestinnästä sekä siitä, miten ympäristöasiat voi kääntää yrityksen vahvuudeksi.

 

Vuorovaikutteisesti työpajahengessä

Valmennus toteutetaan vuorovaikutteisena työpajana, jossa eri alojen yritykset asiantuntijan johdolla tutustuvat ympäristösuunnitelman ideaan ja omaa toimialaa koskeviin sisältöihin. Tapaamisissa asiantuntija alustaa eri teemoista sekä ohjaa ympäristösuunnitelman rakentamisessa. Tapaamisissa on myös ryhmäkeskustelua ja yritysvieraita inspiroimassa.

Koulutuspäivien välillä osallistujat tekevät annettujen tehtävien ja ohjeiden avulla itsenäisesti oman yrityksen ympäristösuunnitelmaa ja saavat siihen liittyen palautetta valmentajalta tapaamisten yhteydessä. Valmennuksen aikana osallistujilla on mahdollisuus myös yrityskohtaisiin keskusteluihin.

Valmentajana toimii projektipäällikkö Riikka Leskinen, Valoniasta (Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus).

 

Toteutus:

Valmennuspäivät: torstaisin 25.9., 9.10., 16.10., ja 23.10.2014, klo 8.30-12.00

Paikka: Turun ammattikorkeakoulu, Sepänkatu 1, 20700 Turku, kokoushuone Rousi

Hinta: 150 €/osallistuja (tuettu hankkeen kautta)

Kenelle: Varsinais-Suomen alueen pk-yritykset

 

Ilmoittautuminen 11.9.2014 mennessä – vielä muutama paikka vapaana, ole siis nopea!

Valmennuksen tarkemman sisällön ja rakenteen näet täältä.

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Piia Nurmi, projektipäällikkö

p. 040 355 0931 / piia.nurmi@turkuamk.fi

 

Teksti: Jenni Suominen, 26.8.2014

 


Turku selvittää yritysten toiveita ja tarpeita – vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kaupungin tavoitteena on Turun vetovoiman ja kilpailukyvyn vahvistaminen. Sitä toteutetaan muun muassa kaunpunkisuunnittelulla. Menestyvä elinkeinoelämä on hyvinvoivan kaupunkiseudun avaintekijä. 

Valmisteilla olevan Yleiskaavan 2029 tarkoituksena on vastata yrityselämän muuttuviin tarpeisiin. Yrityksille suunnatun kyselyn avulla kaupunkisuunnittelussa selvitetään yritysalueiden kehittymiseen ja elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksiin vaikuttavia tekijöitä. Kyselyssä selvitetään erityisesti yritysten sijoittumiseen vaikuttavia asioita sekä olemassa olevien yritysalueiden kehittämistarpeita.

Yrityskyselyn löydät osoitteesta: http://maptionnaire.com/fi/111

Yritykset voivat vastata kyselyyn 30.9. mennessä.

 

Asukkaille suunnattu kysely tehtiin viime keväänä

Samassa hankkeessa tehtiin asukkaille suunnattu kysely, jossa kerättiin asukkaiden näkemyksiä, miten kaupunkia tulisi kehittää. Molempien kyselyjen tulokset ja analyysit julkaistaan kuluvan syksyn aikana.

Asukaskyselyyn saatiin yhteensä 415 vastausta.

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

 

Lisätietoja:

Andrei Panschin, kaavoitusinsinööri

Turun kaupungin ympäristötoimiala

andrei.panschin@turku.fi, p. 044 907 4053