FinnFoam Oy

29.06.2015

Vuonna 2002 yrityksen siirtyessä uusiin tiloihin keskityttiin suunnittelussa energiatehokkuuteen. Innovatiivisen yrityksen itse kehittämän jäähdytysjärjestelmän avulla on koneiden ja laitteiden tuottama hukkalämpö saatu järjestelmällisesti talteen. Hukkalämpö on otettu hyötykäyttöön muun muassa toimistotilojen ja lastaushallin lämmityksessä. Talteenoton avulla säästetään myös huomattavasti öljyn kulutuksessa. Vuonna 2011 hukkalämmön avulla alettiin lämmittää myös vieressä sijaitsevaa suurta teollisuushallia.

Kustannussäästöjä on saatu aikaan myös vaihtamalla tuotantohallin 400 watin teollisuusvalaisimet 100 watin led-valaisimiin. Samalla myös valon laatu ja teho paranivat. Finnfoam on pystynyt säästämään jäähdytyksessä käytettävän kylmän veden määrääkehittämällä valmistusprosessia ja koneita. Tämä on myös synnyttänyt kustannussäästöjä.

Yrityksen systemaattiset parannukset ja kehitystyö energiatehokkuudessa eivät ole jääneet huomiotta. Vuonna 2011 kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus VALONIA palkitsi FinnFoam Oy:n yhdessä raisiolaisen HakMetal Oy:n kanssa vuosittaisessa Ympäristötekokilpailussa. Kilpailu järjestettiin Valonian, Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Viestintäharju Oy:n yhteistyönä.

Lähde: www.finnfoam.fi, www.valonia.fi

Yrityksen nettisivut: www.finnfoam.fi

Teksti: Jenni Suominen, 02/2012