HaNi-Halli

29.06.2015

Mynämäellä sijaitsevasta HaNi-Hallista löytyy muun muassa täysimittainen salibandykenttä, ryhmäliikuntatila ja kaksi kuntosalia. Tiloissa voi myös järjestää tapahtumia ja kokouksia. HaNi-Halli ei myy nuorille energiajuomia, ja se pyrkii edistämään kuntalaisten terveitä elämäntapoja. HaNi-Halli on ollut mukana myös Hiilineutraalit kunnat -hankkeessa (HINKU).

Kannattavat energiaratkaisut

HaNi-Hallin kaukolämmön rinnalle on asennettu aurinkolämpöjärjestelmä, jolla saadaan käyttövesi lämmitettyä. Keräimiä löytyy katolta 28 m2. Auringosta saatava energia varastoidaan kahteen 1000 litran varaajaan, josta energiaa syötetään erilliseen käyttövesiyksikköön. Käyttövesiyksikkö on hyötysuhteeltaan ja teholtaan huomattavasti parempi kuin tavallinen käyttövesikierukka. Energiaa säästetään myös automaattisuihkuilla sekä liikkeentunnistimilla varustetuilla valoilla.

Alun perin idea lähti LVI-urakoitsijan ehdotuksesta lisätä rakennusvaiheessa aurinkoenergiavalmius. Aurinkokeräimet asensi Suomen Aurinkoenergia Oy. Tällä hetkellä HaNi-Hallin kaikki käyttövesi lämpenee aurinkoenergialla. Yrittäjät ovat olleet ratkaisuun erittäin tyytyväisiä.

”Mynämäki kuuluu Hinku-alueeseen, ja haluamme omalta osaltamme olla tukemassa tätä. Lisäksi uusiutuvien luonnonvarojen käyttö on tulevaisuutta ja koko ajan lisääntymässä. Haluamme olla tässä etunenässä. Näin pystymme säästämään luonnonvaroja. Pitkässä juoksussa toivomme saavamme myös taloudellista hyötyä”, toteaa yrittäjä Hannu Niemi.

www.hani-halli.fi