Johanna K. Design

29.06.2015

Johanna K. Designin takana on yrittäjä Johanna Österman. Yritys on perustettu vuonna 2004 nimellä Taikahuopa, mutta materiaalin vaihduttua huovasta toisiin materiaaleihin vaihtui myös nimi.

Johanna K. Designin pääasiallisena tuotteena ovat lelut. Suurin osa materiaalista tulee yhteistyöstä muun muassa Kustavilaisen tekstiilialan yrityksen kanssa. Lelut ovat vanuja myöten noin 80-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Muutenkin yritys pyrkii hankkimaan kaiken materiaalin mahdollisimman läheltä. Tuoteperheeseen sisältyy noin 20 erilaista lelua. Tärkeitä tekijöitä ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi käsityön laatu, kotimaisuus ja kestävyys. Suoramyynnin lisäksi Johanna K. Designilla on noin 25 aktiivisesti toimivaa jälleenmyyjää pääasiallisesti Suomessa mutta myös Saksassa.

Ei jätettä vaan käyttökelpoista materiaalia

“Tavaran paljous maailmassa hirvittää, ja se määrä, kuinka paljon hyvää, puhdasta materiaalia päätyy roskikseen, on käsittämätöntä”, Österman toteaa.

Johanna K. Designin uniikit lelut on arvokas vaihtoehto kaukomailla tuotetuille leluille. “Minä olen ‘nappikaupan pyörittäjä’, mutta jos yksikin Kiinassa tehty nalle jää ostamatta, niin se on jo yhdenlainen erävoitto”, Österman perustelee. Koska kyseessä on lasten lelu, turvallisuus on ensisijainen tekijä. Lelujen raajat ommellaan kolminkertaisella ompeleella, joka takaa, että ne eivät irtoa kovemmissakaan leikeissä. Materiaalina villa on yrittäjän suosikki, sillä se on luonnonmateriaalia ja sitä kautta myös maatuvaa.

Johanna K. Designin kaltaisia lelujen valmistajia on Suomessa vähän. Asiakaskunta yrityksellä on kuitenkin laaja. Lelut kelpaavat niin lapsille kuin vähän isommillekin ostajille. Johanna K. Designin tuotteet toimivat myös yksilöllisinä sisustusesineinä.

Muutaman minuutin kiertelyn aikana nettisivuilla törmää hahmoihin, joiden nimet nostavat hymyn huulille. Herne-Reino, Pötkö-Pantteri ja Keijo Nenäkaveri näyttävät, että liiketoiminnan ei tarvitse olla niin vakavaa. Kannattavaa yritystoimintaa voi ylläpitää myös pilke silmäkulmassa.

Johanna_K._Design_kuva

Lisää ihania tuotteita nähtävillä osoitteessa www.johannakdesign.com

Teksti: Jenni Suominen, 06/2012