Leipomo Verainen

29.06.2015

 

eGreenNet-hankkeen kautta on Varsinais-Suomen alueen pk-yrityksille tarjolla liiketoiminnan kehittämissuunnitelma-konsepti. Palvelun avulla yrityksillä on mahdollisuus edullisesti ja kevyellä otteella miettiä yhdessä asiantuntijoiden kanssa oman yrityksen ympäristöliiketoimintaa ja sen mahdollisuuksia. Kehitystyötä voidaan tehdä niin viestinnästä, markkinoinnista ja myynnistä aina rahoitukseen ja koulutukseen saakka. Keskeisenä tekijänä on yrityksen halu kehittymiseen ja ympäristöliiketoiminnan kasvattamiseen.

Leipomo Verainen on vahva toimija kotikunnassaan Mynämäellä. Yrityksen tuotteet koostuvat ruokaleivistä aina monipuolisiin konditoriatuotteisiin. Toiminnassa vahvoina tekijöinä korostuvat paikallisuus, kotimaisuus, tuotteiden tuoreus sekä ympäristöystävällisyys. Tuotannosta noin 10 prosenttia on luomua, ja tuotteet leivotaan 100-prosenttisesti kotimaiseen vehnä- ja ruisjauhoon.

Kuluttajien tietoisuus ympäristöasioissa on kasvanut. Se asettaa haasteita myös yrityksille. Viestin, joka kuluttajille halutaan välittää, tulisi olla vahva ja selkeä ja perustua totuuteen. Kaikki luvatut teot ja ominaisuudet tulisi olla todistettavissa. Veraisen tuotteet tarjoavat kuluttajille vaihtoehdon, jossa elintarvikkeiden terveys, laadukkuus ja vähäinen kuormitus ympäristölle on monipuolisesti huomioitu. Tuotteet maistuvat hyvälle, kuin kotona leivotulle, ja selkeä toimitusketju takaa toiminnan läpinäkyvyyden. eGreenNetin kanssa tehtävässä yhteistyössä pyritään näitä arvoja vahvistamaan ja käyttämään niitä entistä tehokkaammin viestinnässä hyväksi. Selkeyttämällä omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan on Veraisella mahdollisuus määritellä omaa toimintaansa ja tuotteitaan entistä paremmin.

Leipomo Verainen on kehittymishaluinen ja asiansa osaava yritys, joiden kaltaisia elintarviketoimijoita Varsinais-Suomen alueella tarvitaan. Myynti- ja markkinointijohtaja Olli Suomisen mukaan yhteistyö eGreenNetin kanssa on onnistunut, jos tuloksena syntyy edes ”yksi pieni hippu, jolla lähdetään menemään”. Ja tuota hippua siis parhaillaan “seulotaan”!

 

www.leipomoverainen.fi

Teksti: Jenni Suominen, 04/2012