Liedon K-supermarket

29.06.2015

Liedon K-supermarketissa ekologisiin toimiin motivoi säästöt. Kaupassa on vaihdettu vanhat lamput ekologisempiin, vanhoja laitteita on vaihdettu energiatehokkaampiin ja kuljetuspalvelua on järkeistetty. Naapuriyritysten kanssa tehdään yhteistyötä jätehuollon tehostamiseksi.

Merkittävimmäksi toimenpiteeksi on osoittautunut kansien asentaminen pakastealtaisiin. Sähköä kuluu vähemmän eikä myymälää tarvitse lämmittää yhtä paljon kuin ennen.

Ekologiset vaihtoehdot näkyvät myös valikoimassa. K-supermarket Liedon valikoimassa on entistä enemmän ekologisia vaihtoehtoja, kuten ympäristömerkittyjä tuotteita ja luomu- ja lähiruokaa.

K-supermarket Lieto on saanut Keskon kautta ympäristösertifikaatin. Kauppias Kimmo Lähtisen mukaan henkilökunnan motivointi on tärkeää, kun halutaan profiloitua ympäristöä huomioivaksi yritykseksi. Myös kaupan käyttämää siivouspalvelua on ohjeistettu kaupan toimintaperiaatteista.

Lähiruoka on tuoretta ja laadukasta

K-supermarket Liedon valikoimaan kuuluu monipuolisesti paikallisten toimittajien tuotteita. Valikoimaa kehitetään jatkuvasti, ja asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa siihen.

Valikoimasta löytyy lähituotteita kaudesta riippumatta. Lähellä tuotettuja tuotteita on runsaasti eri tuoteryhmissä, kuten leipomotuotteissa, vihanneksissa, jauhotuotteissa ja hunajassa. Lisäksi luomu- ja Reilun kaupan tuotteet ovat näkyvä osa valikoimaa.

Lähiruoan suosiminen on vastuullinen valinta. Lähtinen haluaa tukea paikallisia pientuottajia, paikallisen ruokakulttuurin säilymistä ja maaseudun elinvoimaisuutta. Vastuullisuuden lisäksi lähiruoka on tuoretta ja laadukasta. Lähiruoka löytyy valikoimasta helposti hylly- ja hintalappumerkintöjen avulla.

http://www.k-supermarket.fi/Loyda-kauppasi/K-supermarket-Lieto/

Teksti: Essi Hillgren, 04/2012