Oksasen Puutarha

29.06.2015

Oksasen Puutarha on innovatiivinen ja uudenaikainen kauppapuutarha. Yrityksen toimitusjohtaja Juha Oksasen mukaan muutoksia ja kestävämpiä valintoja on pyritty tekemään järjestelmällisesti. Oksasen mukaan yritys korvasi jo vuonna 2007 suurimman osan käyttämästään lämmitysöljystä peltoenergialla: yritys polttaa kiinteän polttoaineen (kpa)-laitoksessa viljan sivutuotteita, joita se saa viljavarastoilta, satamista ja rehutehtailta.

Viime aikoina Oksasen Puutarha on monipuolisesti pyrkinyt kehittämään toimintaansa, muun muassa parantamaan tuotteiden laatutasoa ja toimitusvarmuutta, mutta viimeisin investointi oli askel kohti ekologisempaa toimintamallia. Yritys siirtyi vuodenvaihteessa sähköenergiasta Vihreään voimaan. Vihreä voima on vesi- ja tuulivoimalla sekä bioenergialla tuotettua sähköä. Yhä useammat yritykset ovat huomanneet Vihreän voiman mahdollisuudet.

Toimitusjohtaja Oksanen perustelee valintaa yrityksen kotisivuilla selkeästi: ”Halusimme vähentää aiheuttamiamme päästöjä ja pienentää siten hiilidioksidijalanjälkeämme. Vaikka Vihreä Voima maksaa tavallista sähköä enemmän, teimme arvojemme mukaisen ratkaisun”. Valinta tukee oikeutetusti yrityksen tavoitetta olla vastuullisesti tuotetun, tuoreen lähiruoan valmistaja.

Lähde: Oksasen Puutarha / Juha Oksanen

www.oksasenpuutarha.fi

Teksti: Jenni Suominen, 02/2012